Liposkulptura dhe Liposukcioni ose rimodelimi i trupit

Liposkulptura dhe Liposukcioni njihen ndryshe si kirurgjia e rimodelimit të trupit. Janë në mënyrë absolute ndër ndërhyrjet më të kërkuara të kirurgjisë estetike. Liposukscioni mundëson “Skulpturimin” e trupit përmes heqjes së depozitave dhjamore inestetike në zona si barku, hijet, vithet, kofshët, gjunjët, gjoksi tepër voluminoz si dhë në zona të sipërme të trupit si mjekra dhe qafa. Rezultatet e Liposukcionit janë të përhershme. Historia 40 vjecare e aplikimit të Liposukcionit ka mundësuar zhvillimin e teknikave moderne, të sigurta e të sofistikuara. Kirurgët italianë të DERMOLIFE® operojnë me një nga teknikat më të sofistikuara të ditëve të sotme në nivel global, teknika Tumescente, që garanton siguri dhe cilësi maksimale.Liposkulptura është evolucion i Liposukscionit. Konsiston në implantimin e indit dhjamor autolog, që është marrë nga i njëjti person, në zonat e trupit që kanë nevojë për korrigjim.Indi dhjamor i aspiruar centrifugohet me qëllim seleksionimin e qelizave dhjamore nga serumi dhe plazma, kështu që sasia e përfituar do të jetë më e pasur në ind dhjamor. Studimet e kryera mbi cilësitë e indit dhjamor kanë treguar prezencën midis adipociteve të shumë qelizave staminale, që do të thote qeliza të afta për tu transformuar në qeliza zëvendësuese të atyre të dëmtuara dhe që kanë aftësinë të stimulojnë angiogjenezën(formimin e rrjetit mikro-vaskular që favorizon stabilizimin e dhjamit të transplantuar). Liposkulptura gjen indikime të panumërta në kirugjinë estetike, rikonstruktive dhe plastike. Në kirurgjinë estetike gjen përdorim të gjerë Liposkulptura autologe e fytyrës për mollëzat e sheshta, për tu dhëne volum buzëve, për rrudhat, për mjekrën, liposkulptura e gjoksit hipoplazik, vitheve, kofshëve, pulpave, cikatriceve distrofike etj. Në kirurgjinë rikonstruktive liposkulptura përmirëson cikatricet nga djegiet. Vlen për tu theksuar se Liposukscioni nuk shërben për dobësimin e trupit, por për rimodelimin e tij. Rezultatet e Liposukcionit janë të përhershme që do të thotë se ju mund të shtoni peshë në të ardhmen, por jo më në zonat e trajtuara. Për personat me mbipeshë të theksuar rekomandohet një regjim dietik hipokalorik, para se t’i nënshtroheni ndërhyrjes. Kjo ndërhyrje këshillohet të kryhet pasi ndodh maturimi fizik, pra pas moshës 18 vjec.
Liposkulptura është një ekspresion artistik i kirurgut plastik. Në cdo rast stafi ynë i kirurgëve italianë ju garanton rezultate befasuese dhe ju do të ndiheni më të bukura se kurrë, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.

Kirurgët estetikë të DERMOLIFE® ju këshillojnë zmadhimin e gjoksit në rastet kur keni:

► Kirurgët estetikë të DERMOLIFE® ju këshillojnë procedurën e Liposkulpturës në rastet kur keni:
► Depozita dhjamore inestetike të barkut, kofshëve, gjunjëve, hijeve, vitheve, qafës etj.
► Depozita dhjamore të cilat nuk eleminihen me dietë apo ushtrime fizike.
► Inestetizma të fytyrës(mollëza të sheshta, rrudha, buzë të holla etj), vitheve, krahëve, kofshëve, pulpave etj. që mund të korrigjohen me liposkulpturë.
► Rënie dhe lëshim i vitheve.
► Gjoks i vogël
► Cikatrice nga djegiet.

PROCEDURA

Liposkulptura është një ndërhyrje shumë e personalizuar dhe si e tillë kërkon një konsultë të specializuar mjaft të detajuar. Gjatë konsultës së parë kirurgu i DERMOLIFE® do të zhvillojë me ju një bashkëbisedim të hapur mjaft të detajuar dhe do të programojë e do t’ju ilustrojë mbi të gjitha objektivat dhe rezultatet estetike që është e mundur të arrihen që ju të keni pritshmëri konkrete dhe reale. Do të studiojë me imtësi gjëndjen e lëkurës, të indeve nënlëkurore dhe muskulore të zonës së interesuar dhe të gjithë trupin në tërësi. Kirurgu i DERMOLIFE ® vlerëson gjithashtu gj ë ndjen tuaj shëndetësore, për të përjashtuar sëmundje të ndryshme, probleme të koagulimit të gjakut apo cikatrizim të lëkurës, të cilat mund të influencojnë rezultatet finale të ndërhyrjes. Para ndërhyrjes kirurgu ynë do ju japë instruksione precize rreth ushqyerjes para dhe pas operacionit, administrimit të medikamenteve si dhe konsumimit të alkoolit dhe duhanit. Duhet të kryeni paraprakisht edhe disa ekzaminime si një vizitë kardiologjike, një radiografi të mushkërive si dhe disa analiza standart të gjakut dhe urinës. Pasi të kemi përmbledhur të gjitha përgjigjet e këtyre ekzaminimeve, është radha e një konsulte me anestezistin e stafit tonë, për të vendosur mbi gjëndjen e përgjithshme shëndetësore dhe oportunitetin e kryerjes së ndërhyrjes estetike në fjalë.
Mjeshtëria e kirurgëve të DERMOLIFE® bazuar në dije të thelluara, eksperiencë shumëvjecare, teknika të fjalës së fundit në fushën e kirurgjisë estetike, kombinuar këto me ndjeshmërinë e spikatur ndaj të bukurës, lejojnë kirurgët tanë të realizojnë Liposkulpturën me rezultate maksimale duke vënë në dukje më të bukurën te ju, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.

Liposkulptura mund të realizohet me anestezi spinale, me anestezi lokale dhe sedacion ose me anestezi gjenerale. Në këtë rast stafi i DERMOLIFE® preferon të zgjedh anestezinë lokale me sedacion dhe të shmang anestezinë gjenerale, duke garantuar një rekuperim të menjëhershëm të personit pas interventit krahasuar me anestezine gjenerale. Mundëson gjithashtu përdorimin e një sasie shumë të vogël barnash gjatë operacionit. Anestezia lokale kryhet me disa injeksione të vogla në zonën e ndërhyrjes kirurgjikale duke siguruar mungesën e dhimbjes. Ndërsa sedacioni konsiston në injektimin endovenoz të medikamenteve që reduktojn ëankthin dhe provokojnë një gjëndjë gjumë të lehtë ose disi më të thellë. Personi është i relaksuar. Vlen të theksohet që në anestezinë lokale nuk përdoret intubimi duke mbajtur frymëmarrjen spontane të personit, duke shmangur përdorimin e aparaturave që garantojnë frymëmarrjen gjatë anestezisë gjenerale.

Në çdo rast Stafi i DERMOLIFE® ka si objektiv t’i garantojë personit një eksperiencë kirurgjikale të qetë dhe pa dhimbje. Operacioni realizohet duke ndjekur një protokoll preçiz që garanton cilësi dhe siguri maksimale. Ndërhyrja zgjat nga 1-3 orë në varësi të sasisë së dhjamit që do të aspirohet dhe numrit të zonave që do të rimodelohen. Liposukscioni konsiston në aspirimin e dhjamit të tepërt me anë të një mikro-kanjule dhe shiringe aspiruese përmes një incizioni 2 milimetër. Mikro-kanjulat mundësojnë aspirimin tridimensional të dhjamit, pra të adipociteve në cdo nivel, si në siperfaqe ashtu edhe ne thellësi. Kirurgët italianë të DERMOLIFE® operojnë me një nga teknikat më të sofistikuara të ditëve të sotme në nivel global, teknika Tumescente. Konsiston në infiltrimin lokal (në zonën që do të rimodelohet) të një përzierje me solucion fiziologjik, preparat vazokonstriktor dhe anestetik. Kjo teknikë favorizon anestezinë më të mirë që zgjat gjatë ndërhyrjes së Lipoaspiracionit, shmang dëmtimin e enëve të gjakut, minimizon gjakrrjedhjen dhe mundëson aspirimin e një sasie më të madhe indi dhjamor e në mënyrë më të lehtësuar. Minimizimi i hemorragjisë ndihmon edhe në rekuperimin më të shpejtë post-operator. Pasi aspirohet, dhjami autolog centrifugohet për tu ndarë nga serumi dhe plazma dhe injektohet në zonën që do të rimodelohet.
Liposkulptura është një ekspresion artistik i kirurgut plastik. Në do rast stafi ynë i kirurgëve ju garanton rezultate befasuese dhe ju do të ndiheni më të bukura se kurrë, sepse KUSH KERKON PER ME TE MIREN ZGJEDH DERMOLIFE.

Mjekët kirurgë të DERMOLIFE® do t’ju asistojnë deri në rekuperimin tuaj të plotë. Disa orë pas ndërhyrjes parashikohet të ktheheni në shtëpi, në disa raste mund të duhet të qendroni një natë në klinikë. Mbas ndërhyrjes mjekët e DERMOLIFE® këshillojnë pushim 24-48 orë si dhe të ngriheni e të lëvizni nga pak që nga dita e parë pas operacionit. Dhimbja përgjithësisht është modeste dhe e kontrolluar nga barna analgjezike që merren në klinikë dhe në shtëpi. Mjekimi i plagëve kryhet 2 – 5 ditë pas operacionit, pas 7 – 14 ditë hiqen penjtë. Mjekimet dhe vizitat e kontrollit me kirurgun estetik të DERMOLIFE® do të jenë gjithmonë falas. Rekomandohet veshja e getave/korseve elastike 24 orë në ditë për 3 javë. Pjesa më e madhe e edemës do të zhduket brenda 2-3 javësh. Aktiviteti seksual duhet të shmanget për një kohë prej 2 javë. Pas 3-5 ditë mund t’i riktheheni punës, duke përjashtuar aktivitetet e lodhshme. Brenda 2-3 javësh do të mund t’i riktheheni aktiviteteve normale, përfshirë edhe ushtrime fizike të lehta dhe pak më vonë atyre sportive. Një dietë e kontrolluar dhe ushtrime fizike të rregullta janë të rëndësishme për të mbajtur për një kohë të gjatë benefitet e ndërhyrjes.
Objektivi i kirurgëve tanë italianë është të realizojnë Liposkulpturën me rezultate maksimale, që do të thote zona të rimodeluara sa më natyrale në harmoni të plotë me trupin dhe siluetë që ju bën të ndiheni rrëzëllitëse si fizikisht ashtu edhe emocionalisht, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.