Rimodelimi i vitheve – Gluteoplastika

Rimodelimi i vitheve – Gluteoplastika

Lajmi i mirë i Gluteoplastikës është rimodelimi i i vitheve ose rimodelimi i të ashtuquajtur ë s “LATO B”. Në vitet e fundit rezulton një vëmendje e shtuar ndaj kurave dhe trajtimeve të reja estetike në raport me të ashtuquajturën “LATO B”. Pamja estetike e vitheve gjithmonë e më shumë po konsiderohet simbol i feminilitetit, bukurisë dhe sensualitetit, simbol i formës fizike dhe rinore të përsosur. Një rënie e madhe në peshë, forca e rëndesës, kalimi i viteve por dhe predispozita gjenetike bën që të humbasë tonifikimin fundshpina. Gluteoplastika realizohet nga kirurgët e DERMOLIFE® me disa teknika. Duke filluar nga Liposukcioni, aspirimi i dhjamit në zonën e kofshëve dhe hijeve duke theksuar në këtë mënyrë zonën e vitheve. Megjithatë për të patur vithe ”braziliane” shpesh vetën liposukcioni është i pamjaftueshëm dhe shoqërohet me Lipofilling. Kirurgët italianë të DERMOLIFE® e realizojnë Liposkulpturën (Liposukscion dhe Lipofilling) e vitheve me një nga teknikat më të sofistikuara të ditëve të sotme në nivel global, teknika Tumescente. Konsiston në infiltrimin lokal (në zonën që do të aspirohet dhjami) të një përzierje me solucion fiziologjik, preparat vazokonstriktor dhe preparat anestetik. Kjo teknikë favorizon anestezinë më të mirë që zgjat gjatë ndërhyrjes së Lipoaspiracionit, shmang dëmtimin e enëve të gjakut, minimizon gjakrrjedhjen dhe mundëson aspirimin e një sasie më të madhe indi dhjamore në mënyrë më të lehtësuar. Minimizimi i hemorragjisë ndihmon edhe ne rekuperimin më të shpejtë post-operator. Pasi aspirohet, dhjami autolog centrifugohet për tu ndarë nga serumi dhe plazma dhe injektohet në zonën e vitheve. Nëse sasia e dhjamit që nevojitet për rimodelimin është e mjaftueshme, gluteoplastika do të realizohet sic thamë me lart me lipofilling ose lipostrukturë. Në rast se sasia e dhjamit të aspiruar është e pamjaftueshme dhe dëshirohen vithe voluminoze, procedohet me aplikimin e protezave specifike të fjalës së fundit,duke e kombinuar edhe me liposkulpturë për të ridimensionuar, tonifikuar, ngritur dhe korrigjuar formën e vitheve.
Mjeshtëria e kirurgëve të DERMOLIFE® bazuar në dije të thelluara, eksperiencë shumevjecare, teknika të fjalës së fundit në fushën e kirurgjisë estetike, kombinuar këto me ndjeshmërinë e spikatur ndaj të bukurës, lejojnë kirurgët tanë të realizojnë Rimodelimin e vitheve me rezultate maksimale duke vënë në dukje më të bukurën në ju, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.

Kirurgët estetikë të DERMOLIFE® ju këshillojnë procedurën e Gluteoplastikës në rastet kur keni:

► Vithe të pa tonifikuara dhe të rëna.
► Vithe të sheshta
► Lëkure e vitheve e shtuar dhe me strie.

PROCEDURA

Gluteoplastika është një ndërhyrje shumë e personalizuar dhe si e tillë kërkon një konsultë të specializuar mjaft të detajuar. Gjatë konsultës së parë kirurgu i DERMOLIFE® do të zhvillojë me ju një bashkëbisedim të hapur mjaft të detajuar dhe do të programojë e do t’ju ilustrojë mbi të gjitha objektivat dhe rezultatet estetike që është e mundur të arrihen, që ju të keni pritshmëri konkrete dhe reale. Do të studiojë me imtësi gjëndjen e lëkurës,të indeve nënlëkurore dhe muskulore të zonës së interesuar dhe të gjithë trupin në tërësi. Kirurgu i DERMOLIFE® vlerëson gjithashtu gjëndjen tuaj shëndetësore, për të përjashtuar sëmundje të ndryshme, probleme të koagulimit të gjakut apo cikatrizim të lëkurës, të cilat mund të influencojne rezultatet finale të ndërhyrjes. Para ndërhyrjes kirurgu ynë do ju japë instruksione precize rreth ushqyerjes para dhe pas operacionit, administrimit të medikamenteve si dhe konsumimit të alkoolit dhe duhanit. Duhet të kryeni paraprakisht edhe disa ekzaminime si një vizitë kardiologjike, një radiografi të mushkërive si dhe disa analiza standart të gjakut dhe urinës. Pasi të kemi përmbledhur të gjitha përgjigjet e këtyre ekzaminimeve, është radha e një konsulte me anestezistin e stafit tonë,për të vendosur mbi gjëndjen e përgjithshme shëndetësore dhe oportunitetin e kryerjes së ndërhyrjes estetike në fjalë.

Liposkulptura mund të realizohet me anestezi spinale, me anestezi lokale dhe sedacion ose me anestezi gjenerale.Në këte rast stafi i DERMOLIFE® preferon të zgjedh anestezinë lokale me sedacion dhe të shmang anestezinë gjenerale, duke garantuar një rekuperim të menjëhershëm të personit pas interventit krahasuar me anestezine gjenerale. Mundëson gjithashtu përdorimin e një sasie shumë të vogël barnash gjatë operacionit. Anestezia lokale kryhet me disa injeksione të vogla në zonën e ndërhyrjes kirurgjikale duke siguruar mungesën e dhimbjes. Ndërsa sedacioni konsiston në injektimin endovenoz të medikamenteve që reduktojnë ankthin dhe provokojnë një gjëndje gjumi të lehtë ose disi më të thellë. Personi është i relaksuar. Vlen të theksohet që në anestezinë lokale nuk përdoret intubimi duke mbajtur frymëmarrjen spontane të personit, duke shmangur përdorimin e aparaturave që garantojnë frymëmarrjen gjatë anestezisë gjenerale.

Në çdo rast Stafi i DERMOLIFE® ka si objektiv t’i garantojë personit një eksperiencë kirurgjikale të qetë dhe pa dhimbje. Operacioni realizohet duke ndjekur një protokoll preçiz që garanton cilësi dhe siguri maksimale. Ndërhyrja e Gluteoplastikës zgjat 2-3 orë në varësi të teknikave që do të aplikohen. Duke filluar nga Liposukcioni, aspirimi i dhjamit në zonën e kofshëve dhe hijeve duke theksuar në këtë mënyrë zonën e vitheve. Megjithatë për të patur vithe ”braziliane” shpesh lipoaspiracioni është i pamjaftueshëm dhe shoqërohet me Lipofilling. Në rast se sasia e dhjamit të aspiruar është e pamjaftueshme dhe dëshirohen vithe voluminoze, proçedohet me aplikimin e protezave specifike të fjalës së fundit, duke e kombinuar edhe me liposkulpturë për të ridimensionuar, tonifikuar, ngritur dhe korrigjuar formën e vitheve. Liposukscioni konsiston në aspirimin e dhjamit të tepërt me anë të një mikro-kanjule dhe shiringe aspiruese përmes një incizioni 2 milimetër. Mikro-kanjulat mundësojnë aspirimin tridimensional të dhjamit, pra të adipociteve në cdo nivel, si në siperfaqe ashtu edhe në thellësi. Kirurgët italianë të DERMOLIFE® operojnë me një nga teknikat më të sofistikuara të ditëve të sotme në nivel global, teknika Tumescente. Konsiston në infiltrimin lokal (në zonen që do të rimodelohet) të një përzierje me solucion fiziologjik, preparat vazokonstriktor dhe anestetik. Kjo teknikë favorizon anestezinë më të mirë që zgjat gjatë ndërhyrjes së Lipoaspiracionit, shmang dëmtimin e enëve të gjakut, minimizon gjakrrjedhjen dhe mundëson aspirimin e një sasie më të madhe indi dhjamor e në mënyrë më të lehtësuar. Minimizimi i hemorragjise ndihmon edhe në rekuperimin më të shpejtë post-operator. Pasi aspirohet, dhjami autolog centrifugohet për tu ndarë nga serumi dhe plazma dhe injektohet në zonen e vitheve. Disavantazhi në këtë rast është se një pjesë e dhjamit të injektuar absorbohet nga trupi, prandaj ka raste ku nevojitet vendosja e protezave specifike me xhel silikoni, të ngjashme me protezat e zmadhimit të gjoksit, por me konsistencë forma dhe përmasa të ndryshme. Protezat vendosen në pjesën e sipërme të regjionit gluteal duke siguruar vithe të ngritura, voluminoze e të tonifikuara. Ndërhyrja nuk lë shenja të dukshme.

Rekuperimi post operator i Gluteoplastikës është përgjithësisht i shpejtë. Qëndrimi në klinikë është ambulator. Mjekët kirurgë të DERMOLIFE® do t’ju asistojnë deri në rekuperimin tuaj të plotë. Mjekimi i plagëve kryhet 2 – 5 ditë pas operacionit, pas 7 – 14 ditësh hiqen penjtë. Kush bën Gluteoplastikën duhët të bëjëkujdes në mbajtjen e një pozicioni të këshilluar nga kirurgu dhe të ndërpresë aktivitetin sportiv për të paktën 15 ditë. Duhet të mbajë streçe që janëspecifike për Gluteoplastikën. Këshillohet të mos flini për 2 javë në shpinë por ndërkohë mund të ecni normalisht që në ditën e dytë pas operacionit. Aktiviteti seksual duhet të shmanget për një kohë prej 2-3 javësh. Pas 3-5 ditësh mund t’i riktheheni punës, duke përjashtuar aktivitetet e lodhshme. Brenda 2-3 javësh do të mund t’i riktheheni aktiviteteve normale, përfshirë edhe ushtrime fizike të lehta, dhe pak më vonë atyre sportive. Mjekimet dhe vizitat e kontrollit me kirurgun estetik të DERMOLIFE® do të jenë gjithmonë falas.Objektivi i kirurgëve italianë të DERMOLIFE® është të realizojnë Gluteoplastikën me rezultate maksimale, që do te thote vithe sa me natyrale në harmoni të plote me trupin dhe siluetë që ju ben te ndiheni rrëzëllitëse si fizikisht ashtu edhe emocionalisht, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.