Trajtime Anti-Akne

Të ndërhysh për të larguar aknet nuk është gjithmonë e lehtë. Trajtimet ndihmojnë të evitohen provizorisht fermentimet e sistemit të tretës dhe të neutralizohen definitivisht. Ndërhyrjet e mundshme synojnë të reduktojnë sekretimin e tepërt të sebos e cila shkaktohet nga lipidet nën lëkurë. Kur lipidet nuk absorbohen mirë nga gjaku, lëshohen në formë seboje. Sipas tipit të akneve zgjidhet edhe trajtimi i duhur. Faktor tjetër që shkakton aknet është edhe ai hormonal. Një trajtim i brendshëm i kombinuar me atë në sipërfaqe, jep rezultate të mira. Tek klinika Dermo Life përdoren disa metoda për të larguar aknet dhe shenjat që mbeten pas trajtimit të tyre. Si fillim bëhen analiza në klinikë për të parë cilët janë faktorët e brendshëm që e krijojnë dhe më pas bëhen trajtimet estetike të cilat janë si më poshtë:
1) Trajtim me acid frutash si; acid mandelak, glikolik, salicilik, TCA dhe këto kombinohen me mjekimin përkatës kur pacienti ka nevojë.
2) Trajtimi tjetër është ai me plazëm, ku pacientit i injektohet gjaku i vet i centrifuguar me koktej vitaminash. Ky trajtim ndihmon lëkurën që të rigjenerohet nga traumat që krijon aknja.
3) Trajtimi me Lazer Fraxel është një nga metodat më efikase në luftën kundër aknes. Ai lejon esfolimin e lëkurës dhe krijimin e shtresës së re dhe të shëndetshme të epidermës. Duhen 2-4 seanca për të parë rezultatet e para.
4) Trajtim needling me Dermoroller
5)Radiofrekuenca është fantastik për reduktimin e rrudhave të trishtimi, lifting të mollëzave dhe tonifikim të nofullave, kështu që është perfekt për parandalimin e rrudhave!Trajtimi që stimulon prodhimin e kolagjenit. Gjatë trajtimit makineria bën të mundur rritjen e nxehtësisë së lëkurës në 38-40 gradë celcius që përafërsisht ndihet si një masazh me gurë të nxehtë,- ju do e ndjeni nxehtësinë por do të ndiheni plotësisht rehat!

1) DERMOROLLER

Kjo është një teknikë inovative mjeksore e cila lejon korrigjimin e inestetizmave të lëkurës dhe stimulon zëvendësimin fizilogjik të qelizave, një proces shumë i domosdoshëm kur një lëkurë ka akne. Gjatë seancës, lëkura shpohet nëpërmjet dermarroler (një rul me disa age shumë të holla 1,5 mm të gjata). Mikrotraumat e krijuara nga shpimet, nxisin mekanizmin e riparimit të lëkurës, stimulojnë prodhimin e kolagenit, acidit ailuronik dhe elastinën nga ana e fibroplasteve. Trajtimi lejon që të kemi një përmirësim dhe ndriçim të lëkurës, duke e bërë atë kompakte, duke reduktuar njollat, duke shtrirë rrudhat e vogla dhe larguar shenjat e akneve.
Needling parashikon 3-4 seanca me distancë 45-60 ditë për largimin e shenjave të akneve dhe të shenjave apo njollave të ndryshme.

2) PLAZMA

PRP është një procedurë jo-invazive kozmetike e përdorur për të përmirësuar tonin e lëkurës, cilësinë dhe elasticitetin, duke rezultuar në një pamje më rinore. Trajtimi është ideal për individë në kërkim të përtëritjes graduale të lëkurës. PRP është një alternativë e shkëlqyer natyrale ndryshe nga trajtimet kozmetike tradicionale dhe shpesh bëhet edhe e kombinuar me Botox dhe injeksione filler për një rigjenerim total të lëkurës.
– Si funksionon?Merret një sasi gjaku nga pacienti (aq sa ç’merret për të bërë analizë të thjeshtë), centrifugohet për të krijuar një “serum” me trombocitet e koncentruara, njohur ndryshe si Rich Plasma. Këto trombocite përmbajnë shumë faktorë rigjenerues dhe rritjeje. Kur injektohen në trup, faktorët e rritjes stimulojnë përhapjen e fibroblastës, qelizave pararendëse të kolagjenit dhe elastinë. Administrimi i PRP në shtresat sipërfaqësore të lëkurës, rezulton në rritjen e kolagjenit dhe depozitimit të elastinës, duke ndihmuar për të korrigjuar rrudhat, lëkurën që ka humbur elasticitetin dhe lëkurën që kanë plagë.
Kjo është një metodë inovative teknologjike që ju ofron grave atë që asnjë trajtim tjetër nuk mund ta ofrojë në një mënyrë kaq të thjeshtë: një fytyrë e tonifikuar, volumi i duhur, dhe reduktim të rrudhave falë një trajtimi prej vetëm 30 minutash, në një studio mjeksore dhe rezutati zgjat për 18 muaj! Kjo është një metodë që vjen nga Amerika, pas 6 vitesh eksperiencë të suksesshme, është bërë pjesë e pandarë e klinikave kudo në botë.
– SILHOUETTE SOFTArrin dy rezultate shumë të rëndësishme estetike: Një, efeket lifting i realizuar menjëherë pas trajtimit pasi në zonën e varur vendoset një fije e cila e ngre atë zonë. Fija vendoset poshtë lëkurës. Dy, një efekt regjenerues për rezultate progresive dhe natyrale, sepse komponenti kryesor i Silhouette Soft është acidi polilattice. Ky acid reagon mbi shtresat e lëkurës deri në thellësi, duke ndihmuar në rritjen e vëllimit dhe duke bërë uniformizimin e fytyrës në mënyrë graduale dhe natyralë.
– Proçedura vetëm 30 minutaAplikimi i kësaj metode kërkon vetëm 30 minuta në një studio mjeku dhe përdoret anestezi lokale në sasi të vogël. Mjeku fut nën lëkurë, në një thellësi 3-5 mm një fill. Nuk ka nevojë për asnjë prerje pasi filli përshkohet me një age shumë të hollë. Pas kësaj arrihet efekti lifting i dëshiruar. Ky trajtim mund të shqërohet edhe me trajtime të tjera antiage si filler dhe botox.
– Çfarë kujdesi duhet pasur pacienti pas trajtimit me Silhouette SoftPas këtij trajtimi mund të vihet re një fryrje e lehtë, skuqje të cilat largohen për pak ditë. Mjeku këshillon që gjatë javës menjëherë pas trajtimit, nuk duhet shkuar tek dentisti ose të bëhet ndonjë trjatim që ka të bëjë me pjesën e fytyrës. Të evitohen sportet në javët e para. Duhet të flihet në shpinë. Në raste dhimbjesh duhet të pihet një antidolorifik sipas këshillës së mjekut.
– Çfarë materiali përdor Silhouettë Soft dhe sa zgjat rezultati?Komponentët e Silhouettë Soft janë natyrale dhe komplet të absorbueshme. Acidi polilattik është përdorur për shumë vite në farmaceutikë dhe mjekësi kështu që është e testuar me kohë si një material kompatibël me trupin e njeriut. Rezultati zgjat deri në 18 muaj dhe mund të përdoret në faqe dhe mollëza, në kontorno dhe mandibola. Trajtimi është pa dhimbje.

3) RINIMI ME LAZER FRAZZIONATO FRAXEL

Ky është një trajtim mjekësor i cili lejon në mënyrë jo evazive që të largohen shenjat e moshës me disa seanca trajtimi. Lazeri FRAXEL mund të përdoret në fytyre, qafë dhe dekolte, duke larguar njollat, shenjat dhe rrudhat. Mund të trajtohen edhe duart. Trajtimi termik penetron në lëkurë duke eleminuar qelizat e vjetra nga epiderma, deri në thellësi të saj. Trajtimi i fraksionuar lejon lëkurën që të shërohet më shpejt, sepse arrin të trajtojë çdo zonë për aq nevojë sa ç’ka. Zona e lëkurës me probleme mbushet me inde të reja të shëndetshme. Çdo trajtim lazer përfshin 20 deri në 25% të sipërfaqes së trupit. Programi i trajtimit parashikon 3 deri në 5 seanca, me interval njëra nga tjetra rreth 4 javë. Rezultati i plotë i këtij trajtimi do të shihet pas 2-3 muajsh. Trajtimi bëhet në një studio mjeku dhe zgjat pak minuta kur kemi të bëjmë me zona të veçanta dhe jo për të gjithë fytyrën. Për këtë të fundit bëhet një orë trajtim. Pas trajtimit ndjehet një lloj djegieje dhe lëkura rri e kuqe për pak ditë. Fryrja rri për 2 ose 3 ditë. Shtresa e re e epidermës fillon të zhvillohet brenda 24 orësh nga trajtimi.
– Proçesi i ristrukturimit të lëkurës ka të bëjë me:
1) Lëkura duket e errët dhe e tillë do jetë për 3-14 ditë sipas intensitetit të trajtimit të zgjedhur.
2) Esfolimi: Lëkura rripet në mënyrë natyrale duke zëvendësuar qelizat e vjetra me të rejat.
– Benefitet e lazerit Fraxel
1) Përmirëson indet e lëkurës dhe dimensionet e poreve.
2) Heq njollat e errëta
3) Shtrin rrudhat rreth syve
4) Redukton shenjat dhe aknet
5) Rinon lëkurën e qafës, dekoltesë dhe duarve.
6) Redukton smaliaturat (strijat).

4) PYETJE PËR NJOLLAT

Përse duhet të zgjedh lazerin dhe jo mënyrat tradicionale për të eleminuar njollat?
Lazeri përdoret për këto inestetizma, pasi ka një efikasitet më të lartë dhe më të shpejtë në krahasim me sistemin tradicional që ka të bëjë me peelingun apo dermoabrazionin. Përveç kësaj lazeri nuk ka asnjë efekt anësor.
Çfarë ndodh gjatë dhe pas trajtimit? Lazeri prodhon një ndjesi nxehtësie e cila zgjat nga 15-20 minuta, e shoqëruar me një skuqje e cila zhduket vetëm pak ditë pas trajtimit. Pas trajtimit me lazer aplikohet një krem antibiotik për disa ditë, e shoqëruar me një mbrojtje nga dielli.
Cilat janë përqindjet e suksesit për eleminimin e njollave të lëkurës?
Ndërsa kohë më parë heqja e këtyre njollave dhe shenjave ishte e rrezikshme dhe e komplikuar, dhe mund të linte edhe shenja, sot lazerterapia jep rezultate ekselente. Gjithsesi duhet të kujtojmë që njollat mund të rikrijohen nëse nuk i kushtohet vemendja e duhur, sidomos kur bëhet fjalë për ekspozimi në diell.