Operacioni i hundës – Rinoplastika

Rinoplastika është një nga operacionet më të sofistikuara dhe më të kërkuara në praktikën e kirurgjisë estetike. Hunda është qëndra e fytyrës. Me madhësinë dhe formën e saj i jep fytyrës një identitet. Forma e bukur e hundës reflektohet në madhësinë,në vijën e rregullt të sipërme, në gjerësinë optimale, në flegra fine. Simetria e pjesëve të fytyrës është shpesh një çështje e hundës. Një fytyrë simetrike është një fytyrë e bukur dhe hunda është peshorja që përcakton ekuilibrin dhe harmoninë e tipareve të saj. Një hundë e bukur dhe e harmonizuar me të gjitha pjesët e fytyrës është shpesh arsyeja e një aspekti jo të rënduar nga pesha e viteve. Gjithashtu sistemi ynë respirator fillon me hundën dhe në një shumicë rastesh deformimet estetike të hundës shoqërohen me dëmtime të strukturave të brendshme duke shkaktuar vështirësi në frymëmarrje dhe rrjedhimisht lodhje, gjumë të stresuar, mungesë përqëndrimi, rënie të performancës në aktivitetet e jetës së përditshme. Një hundë e madhe, e deformuar, me kurriz, asimetrike, një hundë e rënë apo shumë e gjerë, është e pamundur të fshihet me pasojë intimidim, ulje të vetëbesimit dhe vetëvlerësimit. Rinoplastika është ndërhyrja që korrigjon difektet estetike dhe funksionale të strukturave të hundës.
Objektivi i kirurgëve të DERMOLIFE® është të vlerësojnë me prioritet aspektin funksional dhe të përmirësojnë pamjen estetike të hundës dhe të gjithë fytyrës tuaj. Mjeshtëria e tyre bazuar në dije të thelluara, eksperiencë shumëvjecare, teknika të fjalës së fundit në fushën e kirurgjisë estetike, kombinuar këto me ndjeshmërinë e spikatur ndaj të bukurës, lejojnë kirurgët tanë të arrijne rezultate maksimale te secili individ, që do të thotë: hundë e bukur, e shëndetshme në harmoni të plotë me fytyrën dhe personalitetin tuaj. Ju do ndiheni më në formë se kurrë sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.

Kirurgët estetikë të DERMOLIFE® ju këshillojnë procedurën e Rinoplastikës në rastet kur keni:

► Hundë shumë të madhe/shumë e vogël në dis-proporcion me fytyren.
► Hundë shumë të gjerë/të lartë në krahasim me ballin.
► Hundë të shtrembër, asimetrike dhe me kurriz.
► Hundë me deformime të trashëguara, ose precedent frakture.
► Majën e hundës të rënë, të madhe ose mishtore.
► Vrimat e hundës shumë të gjera.
► Pakënaqësi nga ndërhyrjet e mëparshme rinoplastike.

PROCEDURA

Rinoplastika është një ndërhyrje shumë delikate dhe e personalizuar dhe si e tillë kërkon një konsultë të specializuar mjaft të detajuar. Gjatë konsultës së parë kirurgu i DERMOLIFE® do të vlerësojë me kujdes aspektin funksional, deformime të mundshme të lindura ose të fituara, këndin midis hundës dhe ballit, këndin midis hundës dhe buzës së sipërme, defektet e kurrizit, gjerësisë ose majës së hundës. Do të vlerësojë gjithashtu hapjen e flegrave, si dhe raportin e hundës me mollëzat dhe mjekrën. Edhe karakteristikat e lëkurës luajnë një rol të rëndësishëm në suksesin e ndërhyrjes. Pas një bashkëbisedimi të gjerë dhe informues, pasi të ketë dëgjuar dëshirat dhe pritshmëritë tuaja kirurgu i DERMOLIFE® do t’ju ilustrojë mbi të gjitha objektivat dhe rezultatet estetike që është e mundur të arrihen. Kirurgu i DERMOLIFE® vlerëson gjithashtu gjëndjen tuaj shëndetësore, për të përjashtuar sëmundje të ndryshme, probleme të koagulimit të gjakut apo cikatrizim të lëkurës,të cilat mund të influencojnë rezultatet finale të ndërhyrjes. Para ndërhyrjes kirurgu ynë do t’ju japë instruksione precize rreth ushqyerjes para dhe pas operacionit,administrimit të medikamenteve si dhe konsumimit të alkoolit dhe duhanit. Duhet të kryeni paraprakisht edhe disa ekzaminime si një vizitë kardiologjike, një radiografi të mushkërive si dhe disa analiza standart të gjakut dhe urinës. Pasi të kemi përmbledhur të gjitha përgjigjet e këtyre ekzaminimeve, është radha e një konsulte me anestezistin e stafit tonë, për të vendosur mbi gjëndjen e përgjithshme shëndetësore dhe oportunitetin e kryerjes së ndërhyrjes kirurgjikale në fjalë. Në përfundim të konsultës kirurgu, pas një bashkëbisedimi të hapur dhe mjaft informues, së bashku me ju, do të zgjedhë proceduren kirurgjikale më të përshtatshme për rastin tuaj.
Objektivi i kirurgëve të DERMOLIFE® është të vlerësojnë me prioritet aspektin funksional dhe të përmirësojnë pamjen estetike të hundës dhe të gjithë fytyrës tuaj, duke vënë në dukje më të mirën te ju, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.

Kur i nështrohesh një operacioni kirurgjikal një nga preokupimet më të zakonshme është anestezia. Në cdo rast stafi i DERMOLIFE® preferon të zgjedh, përjashto rastet kur është e domosdoshme anestezia gjenerale, anestezinë lokale me sedacion. Anestezia lokale kryhet me disa injeksione të vogla në zonën e ndërhyrjes kirurgjikale duke siguruar mungësen e dhimbjes. Ndërsa sedacioni konsiston në injektimin endovenoz të medikamenteve që reduktojne ankthin dhe provokojnë një gjëndje gjumi të lehtë ose disi më të thellë. Anestezia totale,e cila garanton mbarëvajten e operacionit në siguri të plotë,kryhet duke vënë në gjumë të thellë personin, duke realizuar frymëmarrjen e tij me anë të makinerive të posaçme dhe duke ruajtur te gjitha funksionet fiziologjike të organizmit. Përdorimi i barnave të gjeneratës së fundit bën të mundur një zgjim të menjëhershëm, jo traumatik, pa marrje mendsh dhe të vjella si dhe lejon një rekuperim të shpejtë të individit.

Në çdo rast Stafi i DERMOLIFE® ka si objektiv t’i garantojë personit një eksperiencë kirurgjikale të qetë dhe pa dhimbje. Operacioni realizohet duke ndjekur një protokoll preçiz që garanton cilësi dhe siguri maksimale, duke arritur rezultate të shkëlqyera e pa lënë shenja të dukshme. Ndërhyrja zgjat nga 2 orë deri në 2 orë e 30 min. Parashikohet të ktheheni në shtëpi brenda ditës dhe në disa raste mund të jetë e nevojshme një natë qëndrimi në klinikë. Në varësi të teknikës kirurgjikale të përdorur Rinoplastika mund të jetë e hapur ose e mbyllur. Në Rinoplastikën e mbyllur të gjitha prerjet kryhen në brendësi të hundës pa lënë shenja. Eshtë një nga teknikat më të sofistikuara të kirurgjisë estetike dhe realizohet me sukses nga kirurgët estetikë italianë të DERMOLIFE® . Në Rinoplastikën e hapur krahas prerjeve në brendësi të hundës kryhet edhe një incizion në bazën e piramidës së hundës, por që nuk lë shenja të dukshme. Kirurgjia e hapur e lejon kirurgun të shohë direkt difektet e sistemit kockor dhe kërcor të hundës dhe mundëson korrigjimin me saktësi maksimale. Kirurgjia estetike e hundës mund të kombinohet me kirurgjine funksionale “septoplastika” apo kirurgjine rikonstruktive (dëmtime nga traumat). Mund të kombinohet gjithashtu me ndërhyrje të tjera kirurgjikale si Lifting i fytyrës, Rimodelimi i mjekrës apo Blefaroplastika. Rezultati i Rinoplastikës është i përhershëm. Rinoplastika është e këshillueshme si për femrat ashtu edhe për meshkujt. Rekomandohet të realizohet pas moshës 16 vjeç, pra kur zhvillimi i kockave të fytyrës ka përfunduar.
Mjeshtëria e kirurgëve të DERMOLIFE® mundëson arritjen e rezultateve maksimale në aspektin estetik dhe atë funksional, duke perfshire Rinoplastikën Sekondare (është ndërhyrja që bëhet mbi një hundë që është operuar edhe një herë tjetër) sepse KUSH KERKON PER ME TE MIREN ZGJEDH DERMOLIFE.

Mjekët kirurgë të DERMOLIFE® do t’ju asistojnë deri në rekuperimin tuaj të plotë. Mjekimet dhe vizitat e kontrollit me kirurgun estetik të DERMOLIFE® do të jenë gjithmonë falas. Menjëherë pas operacionit mbi hundë vendoset një mbulesë e vogël prej materiali plastik ose allçie. Vendosen gjithashtu në brendësi të hundës tampone që mbahen disa orë deri një ditë. Në 48 orët e para pas ndërhyrjes se rinoplastikës duhet të qendroni pushim. Nga dita e tretë ju mund të bëni një jetë të qetë e normale, por jo aktivitete të sforcuara, sauna apo banja turke. Të evitohet ekspozimi në diell,marrja e ushqimeve dhe pijeve shumë të nxehta. Të evitohet maksimalisht përdorimi i syzeve. Rekomandohet të shmangen aktivitetet sportive për të paktën një muaj. Ditët e para mund të shfaqen edema dhe ekimoza përreth syve. Shumë rrallë mund të verifikohen hemorragji që kanë nevojë për përdorimin e tamponëve. Pas shtatë ditëve nga ndërhyrja, kirurgu do të procedojë me heqjen e materialit plastik në hundën tuaj. Pasi hiqet ky material, është e nevojshme të vendosen sipër hundës leukoplaste të posaçëm për 5 -7 ditë të tjera. Një rezultat i qëndrueshëm do të vihet re qysh javët e para, megjithatë rezultati përfundimtar vendoset pas disa muajsh nga interventi.
Falë profesionalizmit të kirurgëve tanë, rezultatet e ndërhyrjes do të jenë: Hundë e bukur, e shëndetshme në harmoni të plotë me fytyrën dhe personalitetin tuaj. Ju do ndiheni në formë të shkëlqyer fizike dhe emocionale,sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.