Transplanti i flokeve

Transplanti i flokeve

Flokët janë gjysma e bukurisë. Dobësimi dhe rënia e flokëve shkaktojnë stres psikologjik pikërisht për shkak të efektit të tyre në pamjen e jashtme. Flokët konsiderohen një pjesë thelbësore e identitetit si për gratë, për të cilat shpesh përfaqësojnë feminilitetin dhe atraktivitetin, ashtu edhe për burrat që zakonisht i lidhin flokët me të qenurit i ri dhe energjik. Pra rënia e flokëve është një cështje e ndjeshme për të dy gjinitë. Për ata që e vuajnë mund të shoqërohet me humbje të kontrollit dhe ndjenjat e vet izolimit. Këta persona mendojnë se duken më të vjetër në moshë dhe më pak tërheqës për të tjerët. Këto simptoma janë më të rënda në fillimet e rënies së flokut. Cdo njeri ka mesatarisht 100. 000 -150. 000 fije floku dhe cdo ditë bien mesatarisht 100 fije floku dhe po aq fije të reja dalin cdo ditë. Rallimi i flokëve fillon kur ky ekuilibër mungon. Transplanti i flokëve është një teknikë që heq fijet e flokëve nga një pjesë e trupit ( e pandjeshme nga fenomenet e rënies se flokëve) që quhet “pjesa dhuruese” në pjesën që vuan nga rënia e flokëve “pjesa marrëse”. Te meshkujt folikujt që janë rezistente nga ndikimi i hormoneve mashkullore (dihidrotestosteroni), transplantohen në skalpin e kokës pa flokë. Njëherë të transplantuar flokët nuk bien më, pasi vazhdojnë ta ruajne rezistencen ndaj ndikimit të hormoneve. Flokët rriten në grupime prej 1-4 fijesh në cdo folikul (rrënjë floku) , të quajtur ndryshe “njësia folikulare”. Më pak se 20% e folikujve kanë një fije të vetme floku. Teknikat më moderne mundësojne heqjen dhe transplantimin e fijeve në grupimet e tyre natyrale duke përfituar pamje natyrale të flokëve të transplantuar. “Flokët dhuruese” mund të hiqen në dy mënyra. Heqja me shirita (teknika FUT) dhe heqja e njësive folikulare (teknika FUE) . Pavarësisht nga teknika është e rëndësishme shkëputja e duhur e folikujve për të siguruar qëndrueshmërinë e flokëve të transplantuar dhe për të shmangur këputjen e flokut. Folikujt vendosen në një kënd të caktuar me siperfaqen e lëkurës ndaj dhe heqja duhet bërë po me këtë kënd. Eshtë e këshillueshme që transplanti i flokëve të kryhet pas moshës 24-25 vjec, kur rënia e flokëve është stabilizuar.
Mjeshtëria e kirurgëve të DERMOLIFE® bazuar në dije të thelluara, eksperiencë shumëvjecare, teknika të fjalës së fundit në fushën e kirurgjisë estetike, kombinuar këto me ndjeshmërinë e spikatur ndaj të bukurës, lejojnë kirurgët tanë të realizojnë Transplant të flokëve me rezultate maksimale, që do të thotë flokë natyral dhe të përhershëm, duke vënë në dukje më të mirën te ju, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.

Kirurgët estetikë të DERMOLIFE® ju këshillojnë Transplant të flokëve në rastet kur keni:

► Zona pa flokë në pjesën e përparme dhe të sipërme të kokës
► Zona me flokë të rralluar

PROCEDURA

Transplanti i flokëve është një ndërhyrje shumë e personalizuar dhe si e tillë kërkon një konsultë të specializuar mjaft të detajuar. Gjatë konsultës së parë kirurgu i DERMOLIFE® do të zhvillojë me ju një bashkëbisedim të hapur mjaft të detajuar dhe do të programojë e do t’ju ilustrojë mbi të gjitha objektivat dhe rezultatet estetike që është e mundur të arrihen që ju të keni pritshmëri konkrete dhe reale. Kirurgu do të analizojë skalpin tuaj, gjithashtu me anë të mikroskopit do të vlerësojë me saktësi densitetin aktual të flokëve. Vlerëson gjithashtu gjendjen tuaj shëndetësore, për të përjashtuar sëmundje të ndryshme, probleme të koagulimit të gjakut apo cikatrizim të lëkurës, të cilat mund të influencojnë rezultatet finale të ndërhyrjes. Para ndërhyrjes kirurgu yne do ju japë instruksione precize rreth ushqyerjes para dhe pas operacionit, administrimit te medikamenteve si dhe konsumimit të alkoolit dhe duhanit. Duhet të kryeni paraprakisht edhe disa ekzaminime si një vizitë kardiologjike, një radiografi të mushkërive si dhe disa analiza standard të gjakut dhe urinës. Pasi të kemi përmbledhur të gjitha përgjigjet e këtyre egzaminimeve, është radha e një konsulte me anestezistin e stafit tonë, për të vendosur mbi gjendjen e përgjithshme shëndetësore dhe oportunitetin e kryerjes së ndërhyrjes estetike në fjalë. Në cdo rast stafi ynë i kirurgëve italiane ju garanton rezultate befasuese dhe ju do të ndiheni më në formë se kurrë, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.

Transplanti i flokëve zhvillohet në regjim ambulator dhe rekuperimi është i menjëhershëm. Stafi i DERMOLIFE® këtë ndërhyrje e realizon me anestezinë lokale me sedacion, duke garantuar një rekuperim të menjëhershëm të personit pas interventit. Anestezia lokale kryhet me disa injeksione të vogla në zonën e ndërhyrjes kirurgjikale duke siguruar mungesën e dhimbjes. Ndërsa sedacioni konsiston në injektimin endovenoz të medikamenteve që reduktojnë ankthin dhe provokojnë një gjëndje gjumi të lehtë ose disi më të thellë.

Në çdo rast Stafi i DERMOLIFE® ka si objektiv t’i garantojë personit një eksperiencë kirurgjikale të qetë dhe pa dhimbje. Operacioni realizohet duke ndjekur një protokoll preçiz që garanton cilësi dhe siguri maksimale. Transplanti i flokëve zhvillohet në regjim ambulator dhe rekuperimi është i menjëhershëm. Transplanti i flokëve mund të realizohet në dy mënyra :1. Teknika FUT (transplanti i unitetit folikular) , e quajtur ndryshe heqja me shtresa është teknika më e perdorur. Ndërhyrja zgjat 2-5 orë. Kirurgu heq nje shirit lëkurë me flokë nga një zonë e kokës me flokë të dendur dhe që janë jashtë ndikimit të hormoneve mashkullor. Zakonisht preferohet pjesa e pasme e poshtme (oksipitale) e skalpit. Shiriti është 1-1, 5cm i gjerë me 15-30cm i gjatë. Pas heqjes bëhet qepja e lëkurës së kokës e cila lë një cikatrice shumë të hollë, që mbulohet lehtësisht nga flokët. Më pas me anë të mikroskopit binokular shiriti i hequr pritet në kuadrate të imta që përmbajnë 1-2 folikuj (rrënjë flokësh) dhe 3-4 folikuj. Gjatë një seance transplantohen 400 kuadrate me 1-2 rrënjë dhe 700-800 kuadrate me 3-4 rrënjë, në total 3. 000-3. 500 rrënjë. Kuadratet transplantohen me age 4-5mm të thellë, në distancë 2-3mm larg njëri-tjetrit. 2. Teknika FUE (ekstraktimi i unitetit folikular) zhvillohet në një sesion të vetëm të gjatë ose seanca të shumëfishta. Procedura e FUE ështe më e gjatë se teknika me shirit. Përdoren age 0, 6-1mm diametër për heqjen e folikujve individual duke shmangur prerjen lineare në pjesen e pasme të kokës. Për shkak të heqjes individuale mbeten vetëm plagë të vogla, praktikisht të padukshme dhe dhimbja post-kirurgjikale minimizohet. Nuk nevojitet heqje e penjve dhe rekuperimi është më i shpejtë. Rezultati është shumë natyral. Me këtë teknikë mund të mbillen deri në 2500 rrënjë në një sesion. Objektivi i kirurgëve tanë italianë është të realizojnë Transplant të flokëve me rezultate maksimale, që do të thotë flokë natyral dhe të përhershëm, duke vënë në dukje më të mirën te ju, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.

Mjekët kirurgë të DERMOLIFE® do t’ju asistojnë deri në rekuperimin tuaj të plotë. Në ditët e para pas transplantimit të flokëve, rekomandohet të flini në mënyrë të tillë që të mos mbështeteni në zonën e trajtuar, zakonisht në brinjë. Rekomandohet të mos lani flokët të paktën deri në 3 ditë pas operacionit. Nëse laheni nuk duhet të fërkoni flokët e transplantuar të paktën deri në 10 ditë. Fshirja me peshqir gjithashtu duhet të jetë në formë tamponimi. Duhet të përdorni shampot e rekomanduara nga mjeku. Eshtë e rëndësishme që të merrni ilaçet e përshkruara, sipas udhëzimeve të dhëna nga kirurgu. Eshtë e këshillueshme që pjesa e transplantuar të lihet zbuluar sa më shumë që të jetë e mundur, në mënyrë që të përshpejtohet shërimi. Nëse dëshironi të mbuloni zonën e flokëve të transplantuar, është e këshillueshme të mbani një kapelë jo shumë të ngushtë prej pambuku, duke shmangur përdorimin e zgjatur. Aktiviteti fizik nuk rekomandohet për të paktën një muaj pas operacionit të transplantimit të flokëve. Sauna dhe banjot turke duhet të shmangen për të paktën dhjetë ditë, si dhe ekspozimi në diell. Rezultatet do të jenë më të dukshme 3 muaj pas operacionit. Mjekimet dhe vizitat e kontrollit me kirurgun estetik të DERMOLIFE® do të jenë gjithmonë falas.