Lipektomia Bukale

Lipektomia Bukale

Lipektomia Bukale është një ndër operacionet e fundit dhe ndër më të kërkuarit në praktikën e kirurgjisë estetike të ditëve të fundit. Faqet kanë një impakt estetik të menjëhershëm për syrin e njeriut. Jane faqet ato që definojnë konturet e fytyrës duke i dhënë asaj formën. Të gjithë njerëzit kur lindin kanë me shumicë ind dhjamor të vendosur në zonën e faqeve, duke i dhënë atë pamjen e lezetshme bebeve prej “buçkoje”. Kur rritemi normalisht faqet marrin një pamje më të skulpturuar, më prej adulti, me mollëza të definuara dhe mjekër të dallueshme. Tek disa njerëz nuk ndodh kshu, dhe mund të themi që kjo ndodh në një përqindje shumë të madhe të popullatës botërore.
Indi dhjamor bukal mbështetet në muskulin buccinator, i cili është muskuli që ndihmon në lëvizjet e përtypjes. Heqja e këtij dhjami nuk ndikon në funskionin dhe lëvizshmërinë e muskulit, ndikon vetëm në ndryshimin e paraqitjes së fytyrës.
Të pasurit e faqeve të fryra, “bucko”, në gjuhën mjeësore njihet dhe si “Chipmunk cheeks”- “faqet e ketrit”. Mund të ndodhe tek njerëzit pavarësisht peshës apo dietës pasi ka të bëjë më shumë me një predispozicion gjenetik. Heqja e tyre konturon e faqet dhe i jep më shumë definicion fytyrës. Kjo realizohet me shumë mjeshtëri nga kirurget estetikë të Dermolife®, duke i dhënë freskinë dhe tonifikimin faqeve tuaja, për nje fytyrë natyrale, të freskët dhe rinore. Rezultatet e shkëlqyera përmirësojnë vetëvlerësimin dhe performancën në jetën e përditshme.Mjeshtëria e kirurgëve të DERMOLIFE® bazuar në dije të thelluara, eksperiencë shumëvjecare, teknika të fjalës së fundit në fushën e kirurgjisë estetike, kombinuar këto me ndjeshmërine e spikatur ndaj të bukurës, lejojnë kirurgët tanë të arrijnë rezultate maksimale që do të thotë qepalla të reja,të tonifikuara dhe një vështrim më i gjallë dhe rinor, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.

Kirurgët estetikë të DERMOLIFE® ju këshillojnë procedurën e Lipektomise Bukale në rastet kur keni:

► Faqe të mëdha dhe të fryra të cilat ju pengojnë nga ana estetike.
► Faqe të mëdha dhe të fryra të cilat ju pengojnë ne anën funksionale të gojës.
► Asimetri të përmasave të njërës prej faqeve me tjetrën.

PROCEDURA

Lypektomia Bukale është një ndërhyrje shumë e personalizuar dhe si e tillë kërkon një konsultë të specializuar mjaft të detajuar. Gjatë konsultës së parë kirurgu i DERMOLIFE® do të zhvillojë me ju një bashkebisedim të hapur mjaft të detajuar dhe do t’ju ilustrojë mbi të gjitha objektivat dhe rezultatet estetike që është e mundur të arrihen, që ju të keni pritshmëri konkrete dhe reale. Do të studiojë me imtësi gjëndjen e lëkurës, të indeve nënlëkurore dhe muskulore jo vetëm të faqeve, por të të gjithë fytyrës dhe pjesës cervikale. Do të vlerësojë gjithashtu inestetizmat e mundshme të vesheve dhe zones perreth syve. Kirurgu i DERMOLIFE® vlerëson gjithashtu gjendjen tuaj shëndetësore, për të përjashtuar sëmundje të ndryshme, probleme të koagulimit të gjakut apo cikatrizim të lëkurës, të cilat mund të influencojnë rezultatet finale të ndërhyrjes. Para ndërhyrjes kirurgu ynë do ju japë instruksione precize rreth ushqyerjes para dhe pas operacionit, administrimit të medikamenteve si dhe konsumimit të alkoolit dhe duhanit. Duhet të kryeni paraprakisht edhe disa ekzaminime si një vizitë kardiologjike, një radiografi të mushkërive si dhe disa analiza standard të gjakut dhe urinës. Pasi të kemi përmbledhur të gjitha përgjigjet e këtyre ekzaminimeve, është radha e një konsulte me anestezistin e stafit tonë, për të vendosur mbi gjëndjen e përgjithshme shëndetësore dhe oportunitetin e kryerjes së ndërhyrjes kirurgjikale në fjalë. Në përfundim të konsultës kirurgu,pas një bashkëbisedimi të hapur dhe mjaft informues, së bashku me ju, do të zgjedhë proçedurën kirurgjikale më të përshtatshme për rastin tuaj.
Objektivi i kirurgëve të DERMOLIFE® është definimi i faqeve në harmoni me fytyrën për t’i rikthyer asaj natyrshmërinë dhe bukurinë.Lypektomia bukale i rikthen freskinë dhe tonifikimin faqeve duke përfituar një vështrim më të gjallë dhe rinor. Rezultatet e shkëlqyera përmirësojnë vetëvlerësimin dhe performancën në jetën e përditshme.

Kur i nështrohesh një operacioni kirurgjikal një nga preokupimet më të zakonshme është anestezia. Në cdo rast stafi i DERMOLIFE® preferon të zgjedh, kur është e mundur, anestezinë lokale me sedacion dhe të shmang anestezinë gjenerale, duke garantuar një rekuperim të menjëhershëm të personit pas interventit krahasuar me anestezine gjenerale. Anestezia lokale kryhet me disa injeksione të vogla në zonën e ndërhyrjes kirurgjikale duke siguruar mungesën e dhimbjes. Ndërsa sedacioni konsiston në injektimin endovenoz të medikamenteve që reduktojne ankthin dhe provokojnë një gjëndje gjumi të lehtë ose disi më të thellë. Personi është i relaksuar dhe pjesërisht koshient. Vlen të theksohet që në anestezinë lokale nuk përdoret intubimi duke mbajtur frymëmarrjen spontane të personit, duke shmangur përdorimin e aparaturave që garantojnë frymëmarrjen gjatë anestezisë gjenerale.

Në çdo rast Stafi i DERMOLIFE® ka si objektiv t’i garantojë personit një eksperiencë kirurgjikale të qetë dhe pa dhimbje. Operacioni realizohet duke ndjekur një protokoll preçiz që garanton cilësi dhe siguri maksimale, duke arritur rezultate të shkëlqyera e pa lënë shenja. Lypektomia Bukale mund të kryhet në faqen e djathtë, faqen e majtë ose të dyja njëkohësisht. Zakonisht problemi është në të dyja faqet, ndaj dhe më e shpeshtë është kjo e fundit. Procedura kirurgjikale e Lypektomise Bukale është relativisht e shkurtër dhe zgjat mesatarisht nga 40 minuta deri në 1 orë e 30 minuta. Pothuajse gjithmonë kryhet me anestezi lokale dhe sedacion. Kjo ndërhyrje,e këshillueshme si për femrat ashtu edhe për meshkujt, tashmë realizohet në mënyrë mini-invazive. Metoda konsiston në aplikimin e një incizioni minimal në pjesën e brëndshme të faqes, ku hiqen “jastëket” e dhjamit. Duke qënë se incizioni realizohet në brëndësi te gojës, nuk ka shenja te jashtme. Pasi hiqet dhjami bukal, incizioni suturohet me fije kirurgjikale. Qepjet kryhen me delikatesë duke përdorur penjë shumë të hollë dhe shenjat janë plotësisht të padukshme, pasi dhe incizioni kryhet në pjesën e brëndshme të gojës. Parashikohet të kheheni në shtëpi brenda ditës, zakonisht 2 – 3 orë pas operacionit.
Kirurgët me famë botërore të DERMOLIFE® ju garantojnë rezultate mahnitëse, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.

Mjekët kirurgë të DERMOLIFE® do t’ju asistojnë deri në rekuperimin tuaj të plotë. Këshillohet që duke filluar menjëherë pas operacionit dhe ditën e nesërme, mbi faqe nga jashtë të aplikohen qeska akulli për të ndihmuar largimin e edemave dhe hematomave. Më pas, kompresa garzash të lagura me çaj kamomili janë të nevojshme për të përshpejtuar shërimin e plagëve. Kontrollet dhe mjekimet e para të plagëve parashikohen pas 2 – 4 dite. Eshtë e këshillueshme që të shmangen sforcimet e tepërta dhe të panevojshme gjatë periudhës postoperatore të muskulit Buccinator. Kjo do te thote se rekomandohet, per javen e pare sidomos, një dietë e bazuar në ushqime të lehta dhe kryesisht likide. Mjeshtëria e kirurgëve të DERMOLIFE® bazuar ne dije të thelluara, eksperiencë shumëvjecare, teknika të fjalës së fundit në fushën e kirurgjisë estetike, kombinuar këto me ndjeshmërinë e spikatur ndaj të bukurës, lejojnë kirurgët tanë të arrijnë rezultate maksimale te secili individ, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.