Rimodelimi i krahëve | Klinika Dermolife

Pavarësisht se nuk marrin “vështrimet e para” krahët luajnë një rol të rëndësishëm në bukurinë e trupit. Linjat e tyre të zgjatura kornizojnë trupin dhe zbukurojnë siluetën. Krahët e hollë, të tonifikuar, me rrumbullakime fine të muskulaturës janë jo vetëm simbol sensualiteti dhe feminiliteti, por edhe simbol i rinisë dhe gjallërisë. Për të patur krahë të hollë, të tonifikuar, pa adipozitet të lokalizuar një faktor i rëndësishëm që duhet marre parasysh është pa dyshim toniciteti i indeve, në veçanti i pjesës së brëndshme, shumë lehtësisht subjekt i relaksimit. Kjo është një zonë veçanërisht kritike e destinuar edhe në moshë të re për atë që mjekët përcaktojnë me termin “ptosis”. Lëshimi i kësaj zone mund të ndodhë për një sërë arsyesh: faktorët gjenetikë, një reduktim i papritur dhe i ndjeshëm në peshë,pak ose aspak aktivitet fizik, nga proceset fiziologjike (plakjes), forcat gravitacionale. Cilido qoftë shkaku, rezultati mbetet i njëjtë: krahë të buta, të rrudhura, të varura, të destinuara për të patur strie dhe për të provokuar në çdo lëvizje bezdisje, kruarje, skuqje dhe shpesh plagë nga fërkimi në zonën e sqetullave. Përpjekja e përditshme,vecanërisht në stinën e Verës,për zgjedhjen e veshjeve në funksion të tyre shkakton stres psikologjik dhe një imazh te deformuar për veten. Rimodelimi i krahëve është ndërhyrja kirurgjikale që mundëson “skulpturimin” e krahëve përmës heqjes së depozitave dhjamore inestetike, heqjes së lëkurës së tepërt e të lëshuar si dhe bën tonifikimin e tyre.
Mjeshtëria e kirurgëve të DERMOLIFE® bazuar në dije të thelluara, eksperiencë shumëvjecare, teknika të fjalës së fundit në fushën e kirurgjisë estetike, kombinuar këto me ndjeshmërinë e spikatur ndaj të bukurës, lejojnë kirurgët tanë të realizojnë Lifting të krahëve me rezultate maksimale duke vënë në dukje më të bukurën te ju, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.

Kirurgët estetikë të DERMOLIFE® ju këshillojnë procedurën e Lifting i krahëve në rastet kur keni:

► Pjesë të brendshme të krahëve të rëndë e të dhjamosur.
► Krahë të qullët.
► Krahë me lëkurë të lëshuar,të rrudhur e me strie.

PROCEDURA

Rimodelimi i krahëve është një ndërhyrje shumë delikate dhe e personalizuar dhe si e tillë kërkon një konsultë të specializuar mjaft të kujdesshme. Gjatë konsultës së parë kirurgu i dermolife® do vlerësojë gjëndjen tuaj shëndetësore, karakteristikat e muskujve, lëkures, masës dhjamore. Do të vlerësojë karakteristikat e krahëve për të evidentuar shtrirjen e tepricave dhjamore, shkallën e varjes së lekurës, ndryshimet midis dy krahëve si dhe do të analizojë me kujdes fizionominë e gjithë trupit në tërësi për një rezultat sa më të kënaqshëm dhe natyral në harmoni të plotë me gjithë trupin. Gjatë konsultës së parë kirurgu i DERMOLIFE® do të zhvillojë me ju një bashkëbisedim të hapur mjaft të detajuar dhe do t’ju ilustrojë mbi të gjitha objektivat dhe rezultatet estetike që është e mundur të arrihen, që ju të keni pritshmëri reale dhe konkrete. Kirurgu i DERMOLIFE® vlerëson gjithashtu gjëndjen tuaj shëndetësore, për të përjashtuar sëmundje të ndryshme, probleme të koagulimit të gjakut apo cikatrizim të lekurës, të cilat mund të influencojne rezultatet finale të ndërhyrjes. Para ndërhyrjes kirurgu ynë do ju japë instruksione precize rreth ushqyerjes para dhe pas operacionit, administrimit te medikamenteve si dhe konsumimit te alkoolit dhe duhanit. Duhet të kryeni paraprakisht edhe disa ekzaminime si një vizitë kardiologjike, një radiografi të mushkërive si dhe disa analiza standart të gjakut dhe urinës. Pasi të kemi përmbledhur të gjitha përgjigjet e këtyre ekzaminimeve, është radha e një konsulte me anestezistin e stafit tonë, për të vendosur mbi gjëndjen e përgjithshme shëndetësore dhe oportunitetin e kryerjes së ndërhyrjes estetike në fjalë. Në përfundim të konsultës kirurgu, së bashku me ju, do të zgjedhë procëdurën më të përshtatshme për rastin tuaj.

Lifting i krahëve është një ekspresion artistik i kirurgut plastik. Në cdo rast stafi ynë i kirurgëve ju garanton rezultate befasuese dhe ju do të ndiheni më të bukura se kurrë, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.

Në çdo rast Stafi i Dermolife® ka si objektiv t’i garantojë personit një eksperiencë kirurgjikale të qetë dhe pa dhimbje. Operacioni realizohet duke ndjekur një protokoll preçiz që garanton cilësi dhe siguri maksimale. Kirurgët italianë të Dermolife® realizojnë rimodelimin e krahëve me një nga teknikat më inovative. Kjo teknikë shmang prerjen e gjatë në brendësi të krahëve, duke lejuar një rimodelim edhe më të kënaqshëm nga pikëpamja estetike. Realizohet me dy prerje të vogla 2-3 mm, një në zgavrën e sqetullës dhe një në pjesën e brrylit. Përmes tyre bëhet lipoaspiracioni duke përdorur një mikro-kanjulë të lidhur me një aspirator. Më pas bëhet prerja e lëkurës së tepërt dhe tërheqja lart e indeve të lëshuara. Në raste të krahëve me deformime, për një formë edhe më të mirë e harmonike, rimodelimi mund të kombinohet edhe me Liposkulpturë, pra injektim të dhjamit të aspiruar. Vlen të theksohet se kirurgët italianë të dermolife® operojnë me një nga teknikat më të sofistikuara të ditëve të sotme në nivel global, teknika Tumescente. Konsiston në infiltrimin lokal (në zonën që do të rimodelohet) të një përzierje me solucion fiziologjik, preparat vazokonstriktor dhe anestetik. Kjo teknikë favorizon anestezinë më të mirë që zgjat gjatë ndërhyrjes së Lipoaspiracionit, shmang dëmtimin e enëve të gjakut,minimizon gjakrrjedhjen dhe mundëson aspirimin e një sasie më të madhe indi dhjamor e në mënyrë më të lehtësuar. Minimizimi i hemorragjisë ndihmon edhe në rekuperimin më të shpejtë post-operator. Pasi aspirohet, dhjami autolog centrifugohet për tu ndarë nga serumi dhe plazma dhe injektohet në zonën që do të rimodelohet në rastet kur nevojitet edhe Liposkulptura. Teknika tradicionale rezervohet vetëm për rastet me derformime të theksuara. Edhe në këtë rast kirurgët tanë kujdesen maksimalisht që cikatricja përgjatë krahëve të jetë shumë e hollë dhe thuajse e padukshme. Lifting i krahëve është një ekspresion artistik i kirurgut plastik. Në cdo rast stafi ynë i kirurgëve ju garanton rezultate befasuese dhe ju do të ndiheni më të bukura së kurrë, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.

Mjekët kirurgë të DERMOLIFE® do t’ju asistojnë deri në rekuperimin tuaj të plotë. Disa orë pas ndërhyrjes parashikohet të ktheheni në shtëpi,në disa raste mund të duhet të qëndroni një natë në klinikë. Mbas ndërhyrjes mjekët e DERMOLIFE® këshillojnë pushim 24-48 orë si dhe të ngriheni e të lëvizni nga pak që nga dita e parë pas operacionit. Dhimbja përgjithësisht është modeste dhe e kontrolluar nga barna analgjezike që merren në klinkë dhe në shtëpi. Mjekimi i plagëve kryhet 2 – 5 ditë pas operacionit, pas 7 – 14 ditësh hiqen penjtë. Mjekimet dhe vizitat e kontrollit me kirurgun estetik të DERMOLIFE® do të jenë gjithmonë falas. Pjesa më e madhe e edemës do të zhduket brenda 2-3 javëve. Nëse do të nevojitet vendojse e drenave, do hiqen pas 1-2 ditësh. Pas ndërhyrjes rekomandohet mbajtja e fashove kompresive për një javë. Pas 3-5 ditësh mund t’i riktheheni punës, duke përjashtuar aktivitetet e lodhshme. Brenda 2-3 javësh do të mund ti riktheheni aktiviteteve normale, përfshirë edhe ushtrime fizike të lehta që nuk kërkojnë impenjimin e gjymtyrëve të sipërme, dhe pak më vonë atyre sportive. Një dietë e kontrolluar dhe ushtrime fizike të rregullta janë të rëndesishme per të mbajtur për një kohë të gjatë benefitet e ndërhyrjes.
Objektivi i kirurgëve tanë italianë është të realizojnë Lifting të krahëve me rezultate maksimale, që do të thotë zona të rimodeluara sa më natyrale, krahë të bukur e të tonifikuar në harmoni të plotë me trupin dhe siluetë që ju bën të ndiheni rrëzëllitëse si fizikisht ashtu edhe emocionalisht, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.

Pas operacionit parashikohet të qëndroni një natë në klinikë. Mjekët kirurgë të DERMOLIFE® do t’ju asistojne deri në rekuperimin tuaj të plotë. Mjekimi i plagëve kryhet 2 – 5 ditë pas operacionit. Mund të shihet edemë e lehtë për 1-2 javë shoqëruar me pak dhembje kur lëvizni krahët, të menaxhueshme me administrimin e analgjezikeve. Heqja e suturave bëhet pas 7-14 ditësh. Këshillohet mbajtja e sytjenave specifike për ndërhyrjen për 1 muaj. Prej ditës së tretë mund të rifilloni një jetë normale por të shmangni aktivitetet e lodhshme. Tre javë pas operacionit ju do të rifilloni gradualisht të gjitha aktivitetet duke përfshirë edhe ushtrime fizike të lehta dhe pak më vonë atyre sportive. Mjekimet dhe vizitat e kontrollit me kirurgun estetik të DERMOLIFE® do të jenë gjithmonë falas.
Falë profesionalizmit të kirurgëve tanë, rezultatet e ndërhyrjes do të jenë: gjoks i bukur estetikisht, i mbushur dhe natyral si në pamje edhe në prekje, në harmoni të plotë me trupin tuaj. Ju do ndiheni rrëzëllitëse si fizikisht ashtu edhe emocionalisht, sepse DERMOLIFE® JU GARANTON SHENDET DHE BUKURI.