Analiza e ADN - Intoleranca Ushqimore

Cfare është intoleranca ushqimore?

Intoleranca ndaj ushqimit manifestohet me reagime të padëshiruara të trupit, të shkaktuara nga marrja e ushqimeve që përmbajnë substanca që trupi nuk është në gjendje t’i metabolizojë siç duhet.
Alergjitë ushqimore, ndryshe nga intolerancat, ndodhin në formën e reaksioneve të parakohshme.
Simptomat e intolerancës ushqimore, në disa raste, mund të kthehen në kronike.


Testi i Intolerances nepermjet ADN


Njohja e profilit gjenetik në fushën ushqimore lejon identifikimin e ushqimeve dhe / ose shtesave ushqimore kundrejt predispozitave individuale, të cilat për këtë arsye do të rriten në planin ushqyes, dhe ato më pak të përshtatshme të cilat duhet të ulen për të parandaluar kushte të caktuara drejt të cilave dikush është "i predispozuar gjenetikisht".
I gjithë informacioni gjenetik përkthehet në ushqyerje dhe këshilla drejt nje integrimi sa me natyral në një mënyrë absolutisht të personalizuar.
Paneli parashikon shqyrtimin e intolerancave me origjinë gjenetike, laktozës dhe glutenit, testeve treguese të predispozicionit ndaj kushteve më të zakonshme te cilat korrigjohen përmes përdorimit të duhur të ushqimit , si :mungesa e acidit folik , metabolizmi i vitaminës D , metabolizmi i yndyrnave dietike dhe sheqernave , predispozicion për mbipeshë / mbipesha).
Ushqimet, të perzgjedhura në bazë të gjenetikës së dikujt, luajne rol parandalues ​​ne rezultatet qe arrihen pa dieta kufizuese dhe mirëmbahen me kalimin e kohës falë studimit të ADN-së së vet.

– Një analizë e VETME, sa për “100 ekzaminime së bashku”, zbulon ushqimet që nuk ju tret trupi dhe problemet shëndetësore.

Testi gjenetik i ADN per dieten na lejon te percaktojme duke lexuar ne gjenet tuaja cilat ushqime ju japin benefited he per pasoje te keshillojme rritjen e tyre ne planin tuaj nutricional, dhe cilat ju bejne dem, e per pasoje te keshillojme uljen e konsumit te tyre ne planin nutriocional per te shmangur semundje ndaj te cilave jeni gjenetikisht te predispozuar.
Plani nutricional hartohet ne baze te rezultateve dhe eshte teresisht individual, pra bazohet dhe ne kerkesat dhe nevojat e secilit individ te vecante permes konsulences me nutricionistet tane.


Cdo testi gjenetik i eshte asociuar nje plan nutricional i pershtatur ne 10 dite e plota te ndara ne nga 5 vakte.
Ne rast te predominimit te pozitivitetit, planet nutricionale jane pershtatur per te perdorur alimente te perzgjedhura te cilat ne shume raste kane perparesi ndaj reduktimit te tyre. Kjo varet nga pesha qe pozitivitetet e ndryshme ne test kane ne kompleksitetin e tyre. Eshte perpunuar nje plan nutricional edhe ne rastet e predispozites ndaj celiakise. Ju kujtojme se ne kete rast eshte gjithnje e keshillueshme te ndermerren ekzaminime me te thelluara para se te eliminohen gluteni nga plani alimentar.
Ne rastet kur positivitetit per testin e celiakise i shtohen dhe positivitete per teste te tjera shoqeruese, plani alimentar do te bazohet ne nje nderthurje te tyre, duke marre per baze eliminimin e glutenit.
Cdo plan nutricional eshte thelbesisht indikativ, qe do te thote qe ai duhet te adaptohet sipas nevojave dhe kerkesave te pacientit ( patologji eventuale, shije, marrja e ilaceve te ndryshme, integratoreve, etj).

Shumë njerëz e kalojnë jetën e tyre pa e mësuar kurrë se intolerancat ushqimore janë shkaku kryesor i shëndetit të tyre të keq, apo që nuk bien dot nga pesha sado që mbajnë dieta. Çuditërisht, janë të njohura alergjitë ushqimore, por dihet pak mbi intolerancat ushqimore. Edhe pse, në fakt të pasurit e një intolerance ushqimore është shumë më e zakonshme se një alergji ushqimore.
Njerëzit që ndihen keq bëjnë qindra analiza e teste, përfshirë atë të alergjisë, por nuk e dinë se: Ajo që u duhet është pikërisht Testi i Intolerancës Ushqimore. Shpesh, ky test është zgjidhja e problemeve shëndetësore në mënyrë natyrale, pa u “furnizuar” me ilaçe.

➡ Jeni mbipeshë?
➡ Keni dhimbje barku?
➡ Probleme të tretjes?
➡ Djegie dhe fryrje stomaku?
➡ Gastrite?
➡ Dhimbje kronike të kokës?
➡ Ankth, stres, depresion?
➡ Lodhje kronike?
➡ Mungesë përqendrimi?
➡ Alergji të lëkurës, Sinusit?
➡ Çrregullime në jashtëqitje?
➡ Probleme hormonale?
➡ Fryrje të këmbëve dhe duarve?
➡ Anemia?
➡ Jeni shtatzanë ose kërkoni të mbesni shtatzanë dhe dëshironi fëmijë pa defekte gjenetike?
➡ Keni femije me crregullim te spektrit autik?
➡ Keni probleme menopauze?
➡ Probleme me sëmundjet reumatizmale
➡ Keni toksina në trup?
➡ Mungesa Vitaminash?
➡ Mungesa Mineralesh?
➡ Keni rrezatime?
➡ Pagjumësi?
➡ Luhatje emocionesh?


Testi është ideal për humbje peshe, sidomos kur keni dështuar me dietat, jeni pas lindjes, apo nuk po dobësoheni pavarësisht se rrini pa ngrënë, apo bëni cdo lloj përpjekje tjetër…

NJOHJA E ADN-SE EKZAMINIMI ME I SAKTE PER TE KURUAR:


⚫ OBEZITETIN
⚫ PROCESIN E PLAKJES
⚫ INTOLERANCEN USHQIMORE
⚫ METABOLIZMIN E VITAMINES D
⚫ METABOLIZMIN E YNDYRNAVE
⚫ METABOLIZMIN E SHEQERNAVE
⚫ METABOLIZMIN E FOLATEVE
⚫ CELIACHINE
⚫ GJENDJET INFLAMATORE
⚫ DEPRESIONIN

DIETA E PERSONALIZUAR MBI BAZEN E GJENEVE TUAJA ESHTE DIETA E VETME PER TU DOBESUAR NE MENYRE PERFEKTE.